home
fysiotherapie
specialisaties
over ons
contact
vergoedingen

Wie zijn wij

In 2003 zijn wij onze maatschap voor fysiotherapie en manuele therapie gestart op deze ruime en lichte locatie. Onze praktijk biedt de gelegenheid om in een prettige omgeving en ontspannen sfeer te werken aan herstel.


Paulien Boersen (1960)

Op mijn 22ste verjaardag startte ik mijn werkzaamheden als fysiotherapeut. Ik heb in verschillende settings en samenwerkingsverbanden gewerkt. Sinds 1989 ben ik als zelfstandig fysiotherapeut in de Pijp gevestigd.

Voor mij als fysiotherapeut is het belangrijk dat ik goed geÔnformeerd ben en blijf over actuele zaken binnen de fysiotherapie en het vak vanuit een brede visie kan benaderen.

Ik heb de opleidingen 'Orthopedische Geneeskunde', 'Manuele therapie Utrecht/Van der Bijl', en 'Lymfedrainage en Oedeemtherapie' met succes afgerond. Vanaf 1995 werkte ik in een van de eerste praktijken die zich toelegde op de behandeling van RSI. Daarnaast heb ik een groot aantal bij- en nascholingscursussen gevolgd op het gebied van perifeer neurologische en orthopedische aandoeningen en behandelmethoden.

Doordat de verschillende specialisaties elkaar aanvullen en versterken kan ik de hulpvraag van de patiënt vanuit verschillende invalshoeken benaderen.


Johanna Schrooten (1955)

Sinds 1991 ben ik fysiotherapeut en heb ik gewerkt in grote en kleine praktijken en in een revalidatiecentrum. Vanaf 2003 werk ik als zelfstandige in deze praktijk.

Ik heb me breed georiënteerd in verschillende therapieŽn en bewegingssystemen (haptonomie, manuele therapie, pre-en postpartum fysiotherapie, bekkenpijn, RSI-ergonomie, yoga, meditatieve healing, Mulligan. psychosomatische fysiotherapie). Het opdoen van kennis en het ontwikkelen van vaardigheden gaat steeds door.
Soms zijn het technieken die snelle oplossingen bieden voor ongemakken; zo werken de mobilisatiemethoden volgens de manueel therapeut Mulligan vaak verrassend eenvoudig en doeltreffend. Soms gaat het om inzicht in de totale mens in houding en beweging. Ik heb veel geleerd van yoga en tai chi, bewegingssystemen die goed te combineren zijn met stresstheorieën, ontspanningstechnieken en reguliere oefentherapie.

Met dit alles streef ik ernaar te komen tot een heilzame behandeling, gericht op het verminderen van klachten en het beter leren omgaan met de fysieke vermogens en grenzen. Uiteindelijk gaat het erom de kwaliteit van leven te bevorderen.
Bij dit alles is de praktijk van alledag, het werken met elke unieke mens mijn grootste inspiratiebron, leerschool en uitdaging.

skelet hek pand

paulien johanna paulien & johanna paulien & johanna bowlfex oefentol fiets muizen fysiotherapie
email